Masterclass Choklad Stockholm
Lägg till en bevakning så meddelar vi dig så snart varan är i lager igen.
Masterclass Choklad Stockholm
Beskrivning
Ta dina chokladskapelser till nästa nivå
Under denna heldags-workshop erbjuder vi tolv professionella deltagare att tillsammans med Cluizels norden-ambassadör skapa utsökta desserter, bakverk och tårtor av choklad till ett mycket förmånligt pris.
Möt vår kursledare – En passionerad konditor med internationell erfarenhet
Guilherme Guise hyser stor kärlek till sötsaker och har en osviklig passion för hantverket bakom perfekta desserter. Redan som 9-åring fick han sin första roll som sous chef i sin pappas glassbutik i hemstaden i Brasilien – en erfarenhet som tände gnistan till det som skulle bli hans livslånga karriär.
Med gedigen erfarenhet från några av Helsingfors främsta konditorier och ett brinnande intresse för autentiska råvaror har han utvecklat en expertis som tagit honom vidare internationellt. Genom åren har han inte bara skapat minnesvärda smakupplevelser utan också utbildat och inspirerat kockar och konditorer runtom i världen.
Under utbildningen delar han generöst med sig av sina kunskaper om sitt hantverk, hur man arbetar med olika smakkombinationer och tekniker – alltid med fokus på kvalitet och kreativitet. Hans samarbete med Cluizel, kända för sina utsökta choklader, möjliggör unika smakupplevelser och innovativa kreationer. Efter flertalet besök hos Cluizels tillverkning har han fått en djup förståelse för det genuina hantverket bakom varje chokladbit.
Han drivs av samma kärlek till familjeföretag, noggrant hantverk och unika smaker som Cluizel själva – en passion han nu vill dela med dig.
Välkommen till en utbildning där kvalitet, kreativitet och choklad står i centrum!
Kursen hålls i Primulators lokaler i Upplands Väsby inom nära avstånd till både Arlanda (15 min) och Stockholm (30 min).
Obs! Anmälan är bindande. Max två deltagare per företag.
Innehåll
Chokladskapelserna vi tar oss an under dagen
- Vegansk plated dessert med svart vinbär, mörk choklad och hallonglaze
- Strawberry cheesecake plated dessert med vit choklad och lime
- Hasselnöts-Dacquoise med karamelliserade hasselnötter, apelsin-bavaroise och citronkräm
- Choklad- & karamellfondant med lemongrass och exotiska frukter
- Äpple- och karamellentremet med Crème Brulée
- Macarons på mexikansk Mokaya-choklad
- Afternoon tea i form av chokladfinancier (mandelkakor) med hallonsylt
- Afternoon tea i form av Paris Brest med mandel och hasselnötter
Även om det kan kännas svårt att återskapa och använda recepten till fullo hemma i sitt eget kök kan man med fördel använda delar av dem i sina egna skapelser.