Veganska pumpa muffins
Publicerad

Veganska pumpa muffins

Baka goda, veganska pumpa muffins med choklad från franska Cluizel!

Baktid: Cirka 20 minuter + 60 minuters i gräddningstid   

Portioner: 12 st muffins 

Svårighetsgrad: Medium


Ingredienser

  • 120 g     hokkaido pumpa 
  • 280 g     dinkelmjöl
  • 1 tsk      bakpulver
  • 1 nypa  salt 
  • 1 tsk      kanel
  • 375 ml  Apelsinjuice 
  • 80 g      Sirap
  • 110 g    Brunt socker 
  • 50 g      Chokladkaka 72%


Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader varmluft. Ta bort kärnorna från pumpan, skär den i grova klyftor och grädda i 45 minuter tills pumpaköttet är mjukt. Låt sedan pumpan svalna en kort stund och puré den. Rester går utmärkt att frysa in.
  2. Blanda dinkelmjöl, bakpulver, salt och kanel i en stor skål.
  3. Blanda apelsinjuicen med pumpapurén, sirap och socker med en visp och tillsätt blandningen i mjölblandningen.
  4. Hacka chokladen fint och vänd ner den också.
  5. Fördela smeten mellan 12 muffinsformar och grädda i 20 till 25 minuter tills de är gyllenbruna. Låt sedan svalna helt.


Köksprodukter som används: 

  • Matvåg
  • Skärbräda 
  • Kniv 
  • Ugnsplåt
  • Kastrull 
  • Stor skål 
  • Slev
  • Visp 
  • 12 st Muffinsformar 
  • Muffinsplåt

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.