Drink - From Kôchi to Icai
Butiken

From Kôchi to Icai

Använd den spännande frukten Sudachi för att skapa en kryddig drink!

Sudachi har länge används i traditionell japansk matlagning, men nu på senare tid även gjort sin entré i konfektyrvärlden. Denna typ av citrusfrukt odlas framförallt i Kôchi i Japan. Frukten är törstsläckande och har en kryddig ton som passar utmärkt i drinkar. Sudachi används ofta till att krydda fiskrätter inom traditionell japansk matlagning, så varför inte servera denna som fördrink inför en japanskt inspirerad middag?

Du behöver:

  • 4.5 cl Pisco (eller liknande neutral brandy)
  • 3 cl Aquafaba (vattnet från kikärter)
  • 2.5 cl Ponthier fruktpuré med sudachi
  • 2 cl ljus sirap
  • 3 droppar bitter smak med kardemumma
  • 2 droppar Angostura

Gör så här: Häll alla ingredienser i en shaker utan is. Skaka ordentligt. Fyll sedan shakern med två tredjedelar is. Skaka igen och häll sedan genom ett dubbelt filter ner i ett coupéglas. Garnera till exempel med ätbara blommor.

Servera och njut!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.