Pacojet sorbet
Butiken

Pacojet Sorbet

Basrecept för en unik sorbetmetod av Stéphane Augé - vinnaren av Frankrikes bästa glassmästare!

Detta är ett grundrecept för sorbet med pacojet-metoden, som man kan applicera alla smaker ur Ponthiers sortiment med fruktpuré. Pacojet ® passar bäst för restauranger som vill producera fin sorbet i små kvantiteter, så att det passar att beställa på deras meny. För att få kallas "Full Fruit Sorbet" behöver sorben innehålla minst 45% frukt, vilket alla smaker av detta recept gör! Därav blir sorbet ett hälsosammare alternativ till grädd- eller mjölkglass att avnjuta en varm sommardag

Till basen behövs

Hitta exakta proportioner för de olika smakerna i länken längst ner.

Gör såhär

Värm vattnet till +45° grader. Blanda samman samtliga torra ingredienser och rör successivt ner i vattnet med du fortsätter röra om. Pastörisera till +85° grader och mixa. Kyl sedan snabbt till 4° grader. Tillsätt valfri kyld pure och mixa. Låt det sedan stå i 24 timmar för att sätta sig. Mixa igen och fyll i pacojet-skålarna för att djupfrysa. Djupfrys och förvara sedan i -18° grader till servering. Lek med olika smaker och njut av god glass hela sommaren lång!

Här hittar du specifika recept för alla olika möjliga smaker!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.