Morotscupcakes
Publicerad

Morotscupcakes

Skapa fina och goda morotscupcakes med plantagechoklad av kakaobönor från Guatemala.

Baktid: Cirka 30 minuter + 20 minuters i gräddningstid   

Portioner: 12 st cupcakes

Svårighetsgrad: Medium


Muffins

  • 2 st      ägg 
  • 100 g   yoghurt 
  • 60 ml   rapsolja 
  • 60 g     brunt strösocker 
  • 1 tsk    vaniljsocker
  • 150 g   mjöl 
  • 1 tsk    kanel
  • 1 tsk    bakpulver
  • 120 g   morötter 
  • 50 g     hasselnötter
  • 50 g     La Laguna 70%


Gör så här

  1. Blanda ägg, yoghurt, rapsolja, socker, vaniljsocker och en nypa salt med en mixer. I en annan skål, blanda mjöl, kanel och bakpulver.
  2. Skala morötterna och riv fint. Hacka hasselnötterna och chokladen grovt. 
  3. Rör ner mjölblandningen i äggen och tillsätt till sist de rivna morötterna. Vänd ner hasselnötter och choklad. 
  4. Klä en muffinsform med pappersformar och fördela degen jämnt. Grädda i en förvärmd ugn på 200 grader varmluft, i 18 – 20 minuter. Låt den sedan svalna helt.


Frosting 

  • 150 g   mjukt smör
  • 200 g   florsocker 
  • 200 g   färskost


Gör så här

  1. Vispa det mjukade smöret i en skål. Tillsätt sedan färskosten och fortsätt vispa. Sikta på slutet i strösockret och rör ner också. 
  2. Häll frostingen i en spritspåse och rör dekorativt på de avsvalnade muffinsen.
  3. Dekorera som du vill, till exempel med hackade hasselnötter.



Köksprodukter som används: 

  • Matvåg
  • Skål x2 
  • Slev
  • Mixer
  • Skalare
  • Rivjärn 
  • Muffinsformar x12
  • Muffinsplåt 
  • Visp 
  • Spritspåse

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.