Mjuk chokladkaka
Publicerad

Mjuk chokladkaka

Njut av underbart mjuk chokladkaka med mörk Kayambechoklad.

Recept skapat av Cluizel.


Receptet ger 6-8 portioner. Beroende på hur stora du skär bitarna.

Svårighetsgrad: Amatör


Ingredienser

  • 3 st     ägg 
  • 60 g    socker 
  • 60 g    mjöl
  • 180 g  kayambe 72%
  • 160 g  smör


Gör så här

  1. Blanda ägg, socker och mjöl tillsammans.
  2. Smält Kayambe i ett vattenbad, tillsätt tärnat smör och låt det smälta. Rör om väl.
  3. Smöra form/formar och fyll dem med smeten.
  4. Grädda i ugnen på 200°C i 5-7 minuter.
  5. Ta ut kakan direkt från formarna/formen och låt det svalna.


Köksprodukter som används: 

  • Matvåg
  • Skål x2 
  • Slev 
  • Kastrull 
  • Ugnsform/formar

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.