Drink - Hibimara
Butiken

Hibimara

Drink med japanska förtecken, skapad av Bar Manager John Chen hos Ikibana restaurang i Barcelona.

Japansk fruktig drink med spännande ingredienser. Är det svårt att hitta alla fungerar det säkert också med ersättning av liknande smaker. 

Ingredienser:

  4 cl   Whisky Hibiki (japansk blended whiskey)
2,5cl   PONTHIER yuzu purée
   6cl    PONTHIER jordgubbspuré
1,5cl    Shiso sirap (1 dl socker, 1 dl vatten, 10-15 stora shisoblad)
            Shiso är en japansk ört med smak av basilika och mynta.
100g   Umé (Japansk plommon) likör
 70g    Soda
    4g   Socker


Tillred ett skum med Umé likör, soda och socker. Mixa kraftfullt, i en shaker fylld med is, Hibiki whiskyn, jordgubbspurén, yuzu purén och shisosirapen. Filtrera två gånger med cocktailsil och servera i ett champagneglas. Placera skummet på toppen och dekorera med  t.ex. krasseblomma  och bananblad..


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.