Citronmacarons
Publicerad

Citronmacarons

Goda små macarons som kombinerar härliga smaker av syrlig citron och söt vit choklad.

Recept skapat av Ponthier.


Receptet ger minst 40 macarons beroende på hur stora du gör dem. 

Svårighetsgrad: Proffs


Ganache

Gör så här

  1. Smält coverturechokladen vid 35/40°C i mikrovågsugnen. 
  2. Koka upp grädden, häll den över den smälta couverture-chokladen i tre steg, rör om mellan varje steg och blanda till en homogen ganache. 
  3. Vänd ut i en rostfri skål, täck med plastfolie och låt kristallisera vid 15°C i ca 8 timmar.



Tant-pour-tant mandel

  • 500 g vit mald mandel
  • 500 g florsocker

Gör så här

  1. Blanda den malda mandeln med sockret.


Macaronskal

  • 1000 g tant-pour-tant mandel (från ovan) 
  • 188 g   pastöriserade äggvitor (1)
  • 500 g   strösocker
  • 125 g   mineral vatten
  • 188 g   pastöriserade äggvitor (2)

Gör så här

  1. Blanda tant-pour-tant mandlarna med äggvita (1) i en mixer på hög hastighet. 
  2. Värm sockret och vattnet till 118°C. 
  3. När sockret når 115°C, börja med äggvita (2). 
  4. När äggvitorna är stela, vrid ner mixern till hastighet 2 och häll över den uppvärmda sockerlagen. 
  5. Låt svalna till ca 50°C och ta sedan bort skålen från mixern. 
  6. Vik ner marängen i mandel- och råvita blandningen. 
  7. Slå tillbaka blandningen för att förbereda smeten. 
  8. När du pipar med en macaronmaskin är en lätt tillbakaslagen smet att föredra. 
  9. När du pipar förhand, se till att smeten är väl tillbakaslagen. 
  10. Använd en spritspåse försedd med ett vanligt munstycke eller en macaronmaskin, arrangera makronskal av önskad storlek på en bakplåt täckt med ett ark silikoniserat papper för just macarons. 
  11. Låt dem stå i rumstemperatur i ca 30 minuter. 
  12. Grädda i varmluftsugn på 165°C i 10 till 11 minuter med luckan lätt öppen. 
  13. Ta ut skalen på ett galler och låt svalna. 
  14. Vänd ner macaronarken på gallret för att lossa skalen. 
  15. Använd en spritspåse försedd med ett munstycke och fyll macaronskalen med ganachen. 
  16. Täck med ett andra makronskal.



Köksprodukter som används

  • Matvåg
  • Mixer
  • Kastrull
  • Slev
  • Spritspåse 
  • Macaronmaskin (valfritt) 
  • Bakplåt
  • Galler 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.