Chokladkräm
Publicerad

Chokladkräm

Skapa en riktigt god och enkel efterrätt med den här chokladkrämen.

Recept skapat av Cluizel.


Receptet ger 2-4 portioner. 

Svårighetsgrad: Amatör


Ingredienser 

  • 150 g    mörk choklad La Laguna 72%
  • 50 g      strösocker
  • 1/8 tsk  salt
  • 240 ml  vispgrädde
  • Vispad grädde eller grädde från sprayflaska, valfritt att servera
  • Chokladspån, valfritt att servera

Gör så här

  1. I en blender, tillsätt choklad, socker och salt. Kör på hög hastighet tills du får fint chokladpulver; ställ åt sidan.
  2. I en mikrovågssäker kopp, tillsätt vispgrädden och värm på hög effekt tills den precis börjar koka, cirka 1 1/2 till 2 minuter. Kontrollera var 15:e sekund efter cirka 1 minut.
  3. Häll grädden i blendern och bearbeta på hög hastighet tills smeten är slät.
  4. Fördela jämnt chokladblandningen mellan 2 till 4 koppar/skålar, täck och ställ kopparna/skålar i kylen i minst 2 timmar eller tills de har stelnat.
  5. Garnera valfritt med vispad grädde och/eller chokladspån före servering.



Köksprodukter som används: 

  • Matvåg
  • Blender 
  • Kopp
  • Kopp/skål x4-6

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.