Chokladfondant
Publicerad

Chokladfondant

Bjud dina gäster på en klassisk chokladfondant av härligt mörk plantagechoklad från Karibien.

Recept skapat av Cluizel.


Receptet ger minst 6 portioner beroende på hur stora du vill ha dem. 

Svårighetsgrad: Amatör


Ingredienser


Gör så här

  1. Blanda ägg, socker och mjöl. 
  2. Smält tålmodigt smöret och chokladen i mikrovågsugnen innan du blandar ihop samtliga ingredienser. 
  3. Häll din blandning i fondantformar.
  4. Sätt in i ugnen, vid 200°C, mellan 5 och 7 minuter. 
  5. Ta ut dem omedelbart och låt svalna i en timme. 
  6. Om du föredrar kan du också äta din fondant medan den fortfarande är varm.

Köksprodukter som används: 

  • Matvåg
  • Skål x2
  • Slev
  • Fondantformar

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.