Blondies med vit choklad och karamell
Publicerad

Blondies med vit choklad & karamell

Baka mjuka och söta blondies med fin choklad från Cluizel.

Baktid: Cirka 30 minuter + 25 minuters i gräddningstid

Antal: En stor kaka på 30 x 30 cm 

Svårighetsgrad: Medium


Ingredienser 


Gör så här

  1. Vispa sockret och äggen med stavmixerns visp tills det blir krämigt. Tillsätt smör och en droppe vaniljextrakt och vispa i. Tillsätt mjöl och stärkelse och rör om.
  2. Hacka den vita chokladen och hälften av den blonda chokladen grovt. Likaså macadamianötterna. Tillsätt allt i degen och rör om kort.
  3. Häll degen i en smord bakform (ca 30 x 30 cm) och bred ut den med en degskrapa eller slev. Grädda i förvärmd ugn (175°C varmluft) i ca 25 minuter.
  4. Skär kakan i bitar när den svalnat. Smält den återstående blonda chokladen över ett vattenbad och garnera över blondinerna.


Köksprodukter som används: 

  • Skål
  • Stavmixer
  • Slev
  • Skärbräda 
  • Kniv 
  • Bakform (ca 30 x 30 cm) 

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.